Benett kangur


Category:

Description

Cangurii sunt mamifere de marime medie si moderat mare, avand inaltimea de la 0,9 m pana la 3 m si masa de la 3 kg pana la 100 kg, in functie de specie si de sex. Ei sunt animale plantigrade. Mai sunt denumiti macropozi, care inseamna picior mare. Din cauza dimensiunilor picioarelor, locomotia lor nu este ca la celelalte mamifere. Astfel, ei folosesc sincronizat ambele membre inferioare pentru a parcurge o distanta terestra. Culoarea blanii cangurilor poate fi de mai multe culori in dependenta de specie: cenusie, bruna, bruna-rosietica, bruna-galbuie, albastra-deschisa sau neagra. Cangurii au o acuitate vizuala si auditiva foarte ridicata. Sezonul de imperechere la canguri are loc de obicei in timpul anotimpului ploios. Puii, insuficent dezvoltati la nastere, au aspectul unui vierme, de 2-3 cm lungime. Ei isi continua dezvoltarea in marsupiu. Cangurii sunt animale erbivore rumegatoare. Cangurii pot fi gasiti in Australia, Tasmania si Noua Guinee. Pana la venirea europenilor in Australia, erau 53 de specii de canguri, iar de atunci au disparut 8 specii, astazi existand numai 45 de specii. Iar multe din speciile actuale de canguri se afla intr-un anumit grad de risc.In Australia traiesc in centul tarii dar si pe langa orasele din vest.