Muflon


Category:

Description

Muflonul are simturi foarte bune, precum si o agerime si sprinteneala surprinzatoare pentru cei ce se lasa inselati de infatisarea sa aparent greoaie.
Pascutul si adapatul se desfasoara seara si noaptea.
Imperecherea are loc in octombrie-noiembrie, iar dupa cca. 22 saptamani oaia salbatica se retrage singura, in locuri ascunse si fata unul sau, mai rar, doi miei. Dupa cateva zile revine cu mielul la card.
Hrana muflonului este vegetala, constand din ierburi de padure, lastari, frunze etc. Uneori intra si in culturi, daca acestea sunt prea aproape de arealul sau.
Printre dusmanii naturali ai muflonului se numara cainii hoinari, rasul, lupul, ursul, iar pentru miei si acvila, zaganul si alti vulturi, vulpea, sacalul si pisica salbatica.